Dank u wel Antwerpen Lokaal

Boeken-tip! “Nog mier veroaltsjes oitet stad”
Het nieuwe boek van Patrick Van Ouytsel is verschenen
In Nog mier veroaltsjes oitet stad, een vervolg op zijn eerdere reisboek, neemt stads- en dialectgids Patrick Van Ouytsel zijn lezers mee in amusante, interessante én ontspannende verhalen over zijn stad Antwerpen. Voorzien van prachtige foto's, weet dit boek de lezer mee te trekken in het Antwerpen van nu én vroeger: van volksverhalen tot historische weetjes, maar ook sagen, mythen en legenden passeren de revue. Dit vlot geschreven reisboek wordt sinds vrijdag 9 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
In dit boek krijgt de lezer nog meer Antwerpse volksverhalen, maar ook sagen, mythen, legenden en dit alles uit onze rijke Antwerpse folklore, met op tijd en stond een grap en een grol. Uiteraard mankeren de verwijzingen in en naar het echt Antwerps dialect ook hier weer niet. Historische weetjes en feiten worden u verteld alsof u er zelf bij zou zijn geweest, in een Antwerpse dialectwandeling in' t stad. En net zoals in E poar veroaltsjes oitet stad, vind je in dit boek ook weer prachtige foto' s terug. Wederom een echt feel good boek van deze Antwerpse auteur en dialectgids.
Patrick Van Ouytsel is dialectgids in de stad Antwerpen. Hij is ook de succesvolle auteur van het feel good boek E poar veroaltsjes oitet stad en van Drakkars op de Schelde, de historische fictie roman, die de inval van de Vikingen in Antwerpen beschrijft, in het jaar 836. Patrick zette zijn eerste stappen als auteur in 2019 met de kinderboekjes van Nestje, e ratteke uit de ruien, waar reeds drie delen van verschenen zijn. Hij is getrouwd en woont met zijn vrouw in Antwerpen Noord. Zij is niet enkel zijn wederhelft in het huwelijk maar ook in het Antwerps stadsgidsen-bedrijf Me Lou deur't stad. Nog mier veroaltsjes oitet stad is Patricks zesde boek.
Daarnaast is Patrick Van Ouytsel dit jaar ook Groot Commandeur geworden, in de orde van 'Den Deugniet', in de Antwerpse prinsenkamer. Hiervoor is hij 'symbolisch' geridderd op het stadhuis, in het bijzijn van Schepen Peter Wouters en talrijke aanwezige prominenten.
Nog mier veroaltsjes oitet stad
Auteur: Patrick Van Ouytsel
Verschijningsdatum: 09-12-2022
Aantal pagina's: 100
ISBN: 9789464683035
Verkoopprijs: € 18,50
Bestellen via mijn boeken in dit blog, bij Standaard boekhandel of bol.com
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Dank u wel Antwerpen Lokaal

Het blijft super!

Stem op mijn boeken aub!

Altijd plezant...

Puzzelstad Antwerpen

Altijd fijn...